Hoe werkt het?

Hoe werkt de BouwTag?

Zoeken en vinden van materieel kost tijd en geld

Om materieel snel te traceren én dus snel in te kunnen zetten, is de BouwTag een slim hulpmiddel. Bovendien kan het ook dieven te slim af zijn. Vraag een gemiddelde aannemer waar hij tijd op kan besparen en één van zijn antwoorden is het snel inzetten van materieel. In de praktijk komt het nog te vaak voor dat een minigraver, bouwlaser of bouwlift extern ingehuurd moet worden omdat het op een bouwplaats elders staat terwijl het daar niet meer gebruikt wordt. Of dat er veel tijd verloren gaat doordat een machine pas getraceerd is na het halve bedrijf rondgebeld, gemaild of geappt te hebben. En wat te denken van chauffeurs die een minigraver op moeten halen en die pas na lang zoeken eindelijk vinden op de bouwplaats. Dat kan en moet anders en efficiënter.

Voor iedere aannemer, voor ieder materieel
Deels is een slechte vindbaarheid op te lossen door goed administratiebeheer van materieel. In theorie dan. Want in de praktijk schiet dit er nog wel eens bij in door drukke werkzaamheden en deadlines. Dat is precies waar de BouwTag een oplossing voor is. De BouwTag is door Visser Assen samen met KPN ontwikkeld voor de materieelbeheerder in de Bouw en Infra. Het is een klein apparaatje dat u eenvoudig op nagenoeg ieder materieel kunt bevestigen. Van hoogwerker en container tot aanhanger en boormachine. Het heeft een eigen batterij die tot wel tien jaar meegaat.

“Zeg eens eerlijk, weet u waar al uw materieel is?”

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Of vraag direct een offerte aan.

Eenvoudige tracering
Eenmaal bevestigd maakt het contact met het nieuwe LoRa-netwerk van KPN. Een netwerk speciaal ontwikkeld om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen tussen objecten en systemen. Vervolgens is het eenvoudig te traceren via een eigen beveiligde website. Het is even eenvoudig als accuraat. Maar wat is het verschil met bestaande GPS-trackers? Ten eerste is de BouwTag klein en compact en dus geschikt voor ieder materieelstuk. Ten tweede gaat de batterij langer mee en bovendien zijn er geen voedingskabels nodig. En als laatste is het ook nog eens goedkoper in aanschaf en gebruik.

Wees dieven te slim af
Door de eenvoud en de voordelen van de BouwTag, is het ook uitermate geschikt voor diefstalgevoelig materieel. Gestolen spullen kunnen weer gelokaliseerd en waar mogelijk opgespoord worden.  Dat helpt. Stilstand wordt hiermee voorkomen, men kan sneller doorwerken, maar bovenal is het een hele geruststelling dat gestolen spullen kunnen worden getraceerd en teruggehaald.

 

Landelijke dekking
De BouwTag is er in verschillende types afhankelijk van de specificaties. Voor iedere aannemer en materieelstuk is er dus wel een geschikte BouwTag. Belangrijk  is ook dat iedere BouwTag een honderd procent dekking heeft in Nederland. Overal. Door het nieuwe LoRa-netwerk van KPN. Het werkt dus onafhankelijk van uw mobiele telefoon of Wifi-netwerk.